top of page
Alcoholism among young people - teenager drinking beer.jpg

Blackout

Jongeren en alcohol, een gevaarlijke cocktail waarvan de gevaren jammer genoeg steeds onderschat worden. Blackout is een voorstelling die de mogelijke gevolgen niet uit de weg gaat.

Alcohol
2de graad

"Het is niet OK dat hij niet doorheeft dat er geen fleskes koud staan omdat ik verdomme zijn eten koud heb gezet!"

Tims ouders zijn net gescheiden en zijn vader verwerkt de situatie met behulp van bier. Het hele huishouden komt op Tim zijn schouders terecht en hij heeft het bijzonder moeilijk om zich aan te passen. Na een zoveelste ruzie met zijn vader is hij het zat en werkt samen met Sofie een plan uit. Hij onderneemt actie om zijn vaders ogen te openen, maar het draait anders uit dan voorzien. Als ook Sofie hem laat vallen, vlucht ook hij in de drank...

Eén student op vier is wekelijks dronken. Jongeren en alcohol vormen een bijzonder gevaarlijke cocktail waarbij de gevaren onderschat worden. Dit komt vooral omdat alcohol in tegenstelling tot illegale drugs dikwijls als 'legaal' en 'sociaal aanvaard' beschouwd wordt. Nochtans is alcohol minstens even schadelijk en verslavend (vooral bij min zestienjarigen). Meer nog dan bij drugs dagen jongeren elkaar ook steeds vaker uit tot 'comazuipen' en 'binge-drinking', vaak met desastreuze gevolgen… De weg naar verslaving, criminaliteit en sociale uitsluiting ligt open.

PRAKTISCH

Het welslagen van een voorstelling voor uw leerlingen hangt af van een aantal parameters

Lees aandachtig de technische fiche en controleer of de voorstelling op jouw locatie kan doorgaan

45 min zonder pauze

Max 200 lln per voorstelling

Speelvlak min 8m breed x 5m diep

Verduisterde zaal is gewenst

Technische fiche maakt onderdeel uit van de overeenkomst.

Eerste voorstelling - 995 EUR

Tweede voorstelling - 10% korting

Derde voorstelling - 15% korting

Verplaatsingskosten en auteursrechten niet inbegrepen

Prijzen steeds excl. 6% BTW

bottom of page