top of page
Blurred figures of a red-haired girl. Concept of mental illness.jpg

Join(t) us

Softdrugs is sterk aanwezig in de jongerencultuur. Het smoren van een jointje is even normaal geworden als het drinken van een pintje. Maar wat als het verder gaat?

Drugs
2de graad

"Ik had er al veel van gehoord maar nog nooit geprobeerd. En zo nam ik, na joints, de volgende stap. Ik snoof mijn eerste lijn coke. "

“Goedenavond beste kijkers. Welkom bij een nieuwe aflevering van ‘Telefacts’. Vanavond slechts één onderwerp. We brengen u het verhaal van Jasper, de 18-jarige jongen uit Antwerpen die samen met zijn vriendin Lotte hopeloos verloren liep in het labyrint van drugs, feestjes, alcohol en trips. Dat daar vorige week abrupt een einde aan kwam, had iedereen zien aankomen, behalve zijzelf. Jasper is bereid zijn verhaal met ons te delen.”

 

Wat volgt is een beklijvende mix van getuigenissen en flashbacks.

Softdrugs is sterk aanwezig in de jongeren-cultuur. Zo’n 3% van de 14-jarigen heeft wel eens drugs gebruikt. Vanaf hun 18 stijgt dit percentage tot bijna 40%, waar- van zo’n 20% regelmatig gebruikt. Na onderzoek blijkt dat 3% van de jongeren een verhoogd risico heeft op cannabisgerelateerde problemen.

Niet enkel het herkenbare verhaal zorgt dat deze voorstelling dicht bij de jongeren staat, ook de structuur leidt tot een bijzonder hoge betrokkenheid van het publiek. Ze kijken als het ware live naar een gekend televisieprogramma. De acteurs stappen voortdurend in en uit de reportage en spelen met de grenzen van realiteit en fantasie (trips), heden en verleden. 

PRAKTISCH

Het welslagen van een voorstelling voor uw leerlingen hangt af van een aantal parameters

Lees aandachtig de technische fiche en controleer of de voorstelling op jouw locatie kan doorgaan

45 min zonder pauze

Max 200 lln per voorstelling

Speelvlak min 8m breed x 5m diep

Verduisterde zaal is gewenst

Technische fiche maakt onderdeel uit van de overeenkomst.

Eerste voorstelling - 995 EUR

Tweede voorstelling - 10% korting

Derde voorstelling - 15% korting

Verplaatsingskosten en auteursrechten niet inbegrepen

Prijzen steeds excl. 6% BTW

bottom of page