top of page
Shocked teenage girl with smartphone on sofa in dark room. Danger of internet.jpg

Selfie

Internet is stevig ingeburgerd bij jongeren. Bijna één op twee leerlingen chat elke dag en niet enkel met vrienden, maar soms ook met vreemden. 

Sociale media
2de graad

"Krijg ik nu nog die naaktfoto die ge mij hebt beloofd?

Zot!

Ziet ge mij niet graag misschien?"

Fran en Daphne zijn al jarenlang beste vriendinnen, nochtans zijn het complete tegenpolen van elkaar. Daphne is de dare-devil, terwijl Fran eerder de beredeneerde is van de twee.

Wanneer Daphne onmiddellijk na de breuk met haar vriend in een nieuwe relatie stapt, beseft Fran dat ze nooit haar prins op het witte paard gaat vinden als ze niet wat impulsiever wordt. Na honderd maal overdenken besluit ze dan toch contact op te zoeken met een wildvreemde jongen die al een tijdje haar foto’s liked op Instagram.

Tot haar grote vreugde blijkt hij, net zoals Fran, ook bezig te zijn met fotografie. Na heel wat chat-sessies spreken de twee af. Wat een mooie romantische date moest worden, eindigt in een nachtmerrie... 

Internet is stevig ingeburgerd bij jongeren. Bijna één op twee leerlingen chat elke dag en niet enkel met vrienden, maar soms ook met vreemden. Eén op 15 heeft zelfs al eens afgesproken met iemand die hij of zij op het internet heeft leren kennen. Daarbij wordt niet altijd met de regels van het spel rekening gehouden. Kinderen kunnen vaak bekwaam omgaan met nieuwe technologieën, in sommige gevallen missen ze echter de rijpheid om het effect en de gevaren van social media goed te kunnen inschatten.

PRAKTISCH

Het welslagen van een voorstelling voor uw leerlingen hangt af van een aantal parameters

Lees aandachtig de technische fiche en controleer of de voorstelling op jouw locatie kan doorgaan

45 min zonder pauze

Max 200 lln per voorstelling

Speelvlak min 8m breed x 5m diep

Verduisterde zaal is gewenst

Technische fiche maakt onderdeel uit van de overeenkomst.

Eerste voorstelling - 995 EUR

Tweede voorstelling - 10% korting

Derde voorstelling - 15% korting

Verplaatsingskosten en auteursrechten niet inbegrepen

Prijzen steeds excl. 6% BTW

bottom of page