top of page

Over
Uitgezonderd

EDUCATIEF THEATER OP SCHOOL

Het is voor onze jongeren niet altijd even gemakkelijk om zich in bepaalde thema’s in te leven. Sommigen hebben zelf al dingen meegemaakt of kennen iemand in hun omgeving die het meegemaakt heeft, maar voor anderen zijn deze thema’s echt iets heel abstract. Zichzelf inleven in bepaalde situaties of oppassen voor bepaalde gevaren is daarom niet zo vanzelfsprekend. Aan de hand van educatief theater kunnen ze zien wat het met hen kan doen, ze kunnen meeleven met de personages om zo beter te begrijpen wat bepaalde sociale thema’s inhouden.

 

Uitgezonderd Educatief biedt meer dan 15 jaar lang transparant, hedendaags theater aan om jongeren te confronteren met maatschappelijk relevante onderwerpen. Een gedreven ploeg van professionele acteurs staat dagelijks klaar om elk schooljaar opnieuw meer dan 100.000 leerlingen uit het secundair onderwijs te bereiken.

Jongeren evolueren, dus doen wij mee. Stilstaan is immers achteruit gaan. Om mee te kunnen met de verschuivingen die plaatsvinden in de jongerencultuur wordt er steeds hard gewerkt om de voorstellingen up-to-date te houden en zo mee te springen op de trein van de ‘nieuwe jeugd’. Ook EDTV past in dit plaatje. Ons audio-visueel platform laat ons toe om snel in te spelen op elke nieuwe evolutie.

bottom of page